La Canaria Pavilion

Radisson Blu Arguineguin, Gran Canaria

New Gastronomic Experience
Placeholder

Background and brief

The exceptional location of Radisson Blu hotel and its extensive exterior areas with terraces, palm trees and swimming pools was considered as the starting point for implementing a new Gastronomic Pavilion near La Canaria restaurant where guests could enjoy dinner and views of the ocean.

Our Solution

The pavilion, with its outside barbecue area, is located in the garden between palm trees, offering a new dining experience, combined with music and on-trend events in winter or summer time, for both the resident guests and local market. Design evokes sensations of light, material, texture and the atmosphere of Gran Canaria, incorporating nature inside the space.

The structure of the pavilion is made of light elements and organic materials that merge with the landscape and can be easily placed and removed. Metal frames with large glass surfaces give the impression of being both inside and outside at the same time. Bi-fold glass surfaces create versatility as well as adding to the aesthetic and. coverings in form of vertical ropes are designed to enable play of light and shadow.

The use of wood, metal, glass and textile brings a sophisticated and seamless ambience, removing the borders between the inside and out. A careful choice of materials and textures scale the space, light and shadow with each other and bring a sense of expressivity to the place.

Services Provided

Architectural Design
Brand Values
Interior Design Guidelines
Research & Insight
Styling Directions

Project Completion Date

Summer 2015